Et nytt høstsemester med skolestart er i gang og på videregående skoler noe som betyr velkommen til mange nye elever. Rud videregående skole valgte en annen løsning oppstartsfesten, og satset på en grilling helt i tråd med sunn og bærekraftig skolemat for ungdommene våre.
Det spør Norges Bygdekvinnelag seg om og Matvalget er en av de inviterte til å svare på spørsmålet under Arendalsuka.
I anledning mat- og drikkefestivalen Mat*Larm og åpning på Losæter skal det gjennomføres en politisk paneldebatt med det overordnede tema Matbyen Oslo. Her skal Matvalget også delta.
Med utgangspunkt i ingrediensene man finner i proviantlageret på selvbetjente hytter, har vi i Matvalget utviklet oppskrifter som gir næringsrike, velsmakende turmåltider.
I sommer har vår egen Ann Kristin Møsth Wang skrevet en kronikk sammen med flere andre. Kronikken kan du lese i sin hehet her!
Fylkestinget i Vestland har vedtatt at kantinene som fylket eier skal servere mer miljøvennlig og helsefremmende mat. En av satsningsskolene, Dale vgs, kan skilte med svært gode resultater det siste året.
I en helt ny rapport fra FHI trekkes Matvalgets egenutviklede verktøy for innkjøpsanalyser som et unikt og verdifullt redskap for vurdering av ernæringskvalitet.
Hvordan kan man lage skolemat til 100 elever på fem minutter og samtidig bidra til et mer bærekraftig matsystem spurte vi deltakerne på seminaret vi arrangerte sammen med Landbrukets Økoløft. Nå er opptak fra foredragene tilgjengelig for alle som ikke fikk deltatt.
I vinter fikk vi den glade beskjeden: Vi har fått oppdraget med å veilede og utvikle bærekraftige menyer til offentlige og private storkjøkken for å skape stabile verdikjeder for norsk økologisk produksjon. Vi skal rett og slett sikre at mat fra økologisk jord ender opp på økologisk bord. Slett ingen liten oppgave!
Kan offentlige måltider bidra til økt produksjon og bruk av lokalproduserte råvarer, bygge mat- og måltidskultur, og rekruttere til matfag? JA i aller høyeste grad, hevder Matvalget!
Takk! Vi vil kontakte deg snart.