Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Lokalt og økologisk i Horten

  • Publisert
  • Oppdatert

Matvalget samarbeider med Horten kommune om prosjektet «Mer grønn mat og mindre matsvinn» hvor vi veileder barnehager og SFO-ene i å bruke sesongens grønnsaker.

Målsettingen i oppdraget er at alle barnehagene og SFO-ene skal bruke 15 % økologiske råvarer, redusere matsvinnet, bruke mer grønnsaker og kjøpe mer lokalt. Rammeavtalen for matinnkjøp i kommunen legger til rette for dette:

– Vi har fått eit unntak frå rammeavtalen for mat og oppvekst. Vi kan bestille hos dei lokale bøndene i Horten. Det har vore eit ønske frå barnehagane og SFO og få dette til, og det er heilt lovleg i forhold til rammeavtalen, seier Torchio til NRK, som nylig har skrevet om satsingen.

Tre økologiske, lokale gårder i Horten kommune leverer grønnsaker i vekstsesongen, og barnehagene og SFO-ene er invitert til å være med å så og høste på gårdene.

I NRK-saken kan vi også lese Vicktoria Vicinaite, postdoktor ved Universitetet i Sørøst-Norge, uttale seg om noe Matvalget lenge har erkjent: Det offentlige kan spille en vesentlig i å dreie innkjøp i bærekraftig retning.

Prosjektet fikk for øvrig nylig ros og heder under Zerokonferansen.

Lytt til radiosendingen her.

Del denne artikkelen

Kontakt