Sunne matvalg og FNs bærekraftsmål i Viken fylkeskommune
Viken Fylkeskommune tar FNs bærekraftsmål på alvor, og vil synliggjøre dette i alle fylkeskommunens virksomheter.
Matvalget har inngått en treårig avtale med Viken fylkeskommune, hvor vi sammen skal jobbe for å skape bærekraftige kantiner i fylkets videregående skoler. Dette er vedtatt i strategi for helsefremmende skoler:
Skolen bør ha en kantine som tilrettelegger for gode opplevelser og sunne matvalg i løpet av skoledagen. Kantina skal følge Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i videregående skole. Maten som serveres skal være sunn, bærekraftig og ha en økologisk andel på 30%.
Matvalget har allerede jobbet med pilotkantiner i fylket, der har vi møtt dyktige og engasjerte medarbeidere som ivrer etter å gi elever det de trenger for en god skolehverdag: Sunn og god mat som metter og som gir næring til læring. Vi gleder oss til å få jobbe videre med alle kantinene i fylkets videregående skoler og tilrettelegge for at det serveres flere bærekraftige måltider.
Og ikke nok med det: Matvalget skal også bidra til å teste ut gratis skolemat og evaluere dette på 10 skoler i 2021.
Vi i Matvalget har relevant erfaring med- og konkrete verktøy for endringsledelse, bærekraftig innovasjon og ikke minst praktisk kjøkkenveiledning. Vi er ydmyke og glade for å få lov til å bidra i Vikens satsning, og mener vår kompetanse vil komme til nytte når gode ideer og nye verdikjeder skal prøves ut framover.
Endring er vanskelig alene, it takes two to tango and it takes a village to raise a child!
Her kan du lese mer om hvordan Viken fylkeskommune arbeider med FNs bærekraftsmål.
Saker fra samarbeidet
Skolekantiner
En av gruppene Matvalget jobber mest med er skolekantiner. Vi ønsker å sette en ny standard for offentlige måltidstilbud og maten vi serverer barn og unge er sentral.