Institusjonskjøkken
Gode matvalg – større appetitt
Det er mye omsorg i god mat
Næringsrik mat laget av gode råvarer er en viktig og verdig måte å vise omsorg på. Lukten av mat fra et kjøkken kan få frem gode minner. Lukten av mat fra et kjøkken kan også få fart på appetitten, og stimulere eldre og pleietrengende til spiselyst. Husk, mat er ikke god næring før den er spist.
Med appetitt for gode smaker
Det å ta vare på hverandre er noe som ligger dypt forankret i oss. Omsorg favner mye. Også mat og måltider. Og vi vet at gode måltidsøyeblikk er viktig gjennom hele livet. Også når vi blir gamle. Da er det spesielt viktig med smak og med næring. Smak er en kognitiv funksjon. Smak og lukt samarbeider når vi spiser, og et slikt godt samarbeid vil alltid være det beste for de involverte. Gode råvarer gir mer smak og ikke minst mer næring. Gode smaker gir bedre appetitt.
Alle hjem har et kjøkken
Hverdagene gjennom et liv har blant annet bestått av mange måltider. Flest av dem i hjemmet. Det er derfor viktig at eldre mennesker fortsatt får beholde sine gode måltidsøyeblikk, fortsatt får valgfrihet og ikke minst fortsatt får næringsrik og god mat. Det å ha et godt kjøkken i en institusjon – gjør institusjonen til mer enn nettopp dette. Det å få hverdagslivet tilbake gjennom mat, aktiviteter og interiør, vil bidra til livslang folkehelse og økt livskvalitet
Sykehjem
AHUS jobber for mer økomat!
På Akershus Universitetssykehus HF får du alltid økologisk risengrynsgrøt. Dette er mye takket være den nye seksjonslederen for Kafé & Catering og tidligere leder for produksjonskjøkkenet hos Ahus, Sigurd Karlstad. Les mer om AHUS’ satsning.