Pallplass til satsing på lokal, økologisk mat
- Publisert
Matvalget har lenge samarbeidet med Horten kommune om å servere mer lokal og økologisk mat. I går ble denne innsatsen kronet med bronseplass i Zeros kåring over lokale klimatiltak!
Foto: Miljøstiftelsen Zero
– Vi har all grunn til å være veldig stolte, sa ordfører i Horten Christina Bratli under prisutdelingen.
I Horten samarbeider lokale bønder med kommunens dagsenter for å levere sesongens lokale og økologiske grønnsaker til kommunens barnehager og SFO-er. Et prosjekt som viser hvordan kommunen tilrettelegger for å øke bruken av mat i sesong, involverer lokalt landbruk og reduserer matsvinn.
– Prosjektet viser hvordan man kan sikre god involvering av lokalt landbruk og skape engasjement blant innbyggerne for mat i sesong som utgangspunkt for å spise mer klimavennlig og bærekraftig, redusere matsvinn og behovet for transport», sa Sigrun Aasland, leder i ZERO da prisen ble utdelt.