Økomat i hovedstaden – det skjer nå
- Publisert
Fra Agropub:
En hovedgrunn til at København kommune har lykkes så godt med en høy andel økologisk mat, er satsing på kompetanseoppbygging blant ansatte. Dette er det brukt betydelige offentlige midler på. Københavns Madhus har stått for oppgaven med omfattende matfaglig kursing og hjelp til kvalitetsheving i den enkelte institusjon. I København har økologisk mat inngått som en del av en stor satsing for å heve kvaliteten i de måltidene som tilbys i barnehager, skoler og eldreinstitusjoner.
I Norge har veiledningstjenesten Matvalget fått oppgaven med å tilby hjelp til økologisk omlegging. Mat- og miljøveiledere knyttet til Matvalget hjelper storhusholdninger i det praktiske arbeidet med omlegging.
Teamleder i Matvalget, Marte von Krogh, hvilke tiltak har dere på gang i Oslo kommune for å øke de økologiske innkjøpene?
-Det er for tida mye på gang i Oslo. Det blir spennende å se hva de nye innkjøpsavtalene vil utløse. Oslo er en stor kommune med mange etater. Det er Utviklings- og kompetanseetaten som forvalter økomålet. Denne etaten jobber seriøst med gjennomføring av økomålet og de oppfatter det nok ikke bare som et blaff. Det er mitt inntrykk at økomålet kommer til å overleve kommunevalget, sier Marte.