Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Økomat i hovedstaden – det skjer nå

  • Publisert

Fra Agropub:

En hovedgrunn til at København kommune har lykkes så godt med en høy andel økologisk mat, er satsing på kompetanseoppbygging blant ansatte. Dette er det brukt betydelige offentlige midler på. Københavns Madhus har stått for oppgaven med omfattende matfaglig kursing og hjelp til kvalitetsheving i den enkelte institusjon. I København har økologisk mat inngått som en del av en stor satsing for å heve kvaliteten i de måltidene som tilbys i barnehager, skoler og eldreinstitusjoner.

I Norge har veiledningstjenesten Matvalget fått oppgaven med å tilby hjelp til økologisk omlegging. Mat- og miljøveiledere knyttet til Matvalget hjelper storhusholdninger i det praktiske arbeidet med omlegging.

Teamleder i Matvalget, Marte von Krogh, hvilke tiltak har dere på gang i Oslo kommune for å øke de økologiske innkjøpene? 
-Det er for tida mye på gang i Oslo. Det blir spennende å se hva de nye innkjøpsavtalene vil utløse. Oslo er en stor kommune med mange etater. Det er Utviklings- og kompetanseetaten som forvalter økomålet. Denne etaten jobber seriøst med gjennomføring av økomålet og de oppfatter det nok ikke bare som et blaff. Det er mitt inntrykk at økomålet kommer til å overleve kommunevalget, sier Marte.

Del denne artikkelen

Kontakt