Økologisk landbruk trenger konkrete mål og statlig satsing
- Publisert
- Oppdatert
− Det har vært viktig for oss at alle deltakerne på Øko 2020 tilbys mest mulig norskproduserte, økologiske råvarer, sier Kjersti Berge. Hun er fagkoordinator for rådgiving innenfor økologisk landbruk i Norsk Landbruksrådgiving og leder arrangementskomiteen for Øko 2020.
På Øko 2020 vil alle deltakere få servert bærekraftige måltider med økologiske råvarer. Arrangementet har fått gullsertifisering fra Debio, som viser at minimum 90 prosent av alle råvarer er Debio-godkjente. Veiledningstjenesten Matvalget har, i samarbeid med Øko 2020, veiledet konferansesenteret og gitt råd om menysammensetting og råvaretilgang.
− Vi har jobbet etter prinsippene for et bærekraftig måltid, med vekt på norsk sesong og økologiske råvarer. For oss har det vært viktig å vise at det er mulig å spise et norsk, økologisk måltid i januar, sier Leif Magne Grastveit i Matvalget.