Matvalget bistår Øya
- Publisert
- Oppdatert
Dette skriver Ren Mat:
95 prosent av maten på Øyafestivalen er økologisk. Alle retter klimamerkes, og 20 av 25 matboder er uten kjøtt – God planlegging og gode råvarer er nøkkelen, sier miljø- og matsjef Mia Frogner.
Marte von Krogh, avdelingsleder i Matvalget, en instans eid av Debio som hjelper offentlige og private virksomheter med å legge om til en bærekraftig fremtid, berømmer Øya for arbeidet de gjør med å fremme økologisk og bærekraftig festivalmat.
Matvalget bistår Øya og alle som selger mat på Øya med kunnskap, og med valg av råvarer.
– I løpet av dagene Øyafestivalen varer serveres det svært mange måltider til yngre og eldre musikkelskere. At Øya gjennom flere år har satset på økologisk, bærekraftig matservering, står dem til ære. For oss er det naturlig å bistå en festival som gjennom flere år har hatt Debios valørmerke i gull, altså over 90 % økologisk mat.