Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Hvem er Matvalget og hva gjør vi?

  • Publisert
  • Oppdatert

Svaret på spørsmålet er både enkelt og vanskelig. Det er enkelt fordi det handler om å legge om måltidstilbudet til enkle, smaksrike retter laget fra bunnen av fra lokale, økologiske råvarer i sesong. Det er også vanskelig fordi man trenger kompetente kjøkkenansatte med tid til mer enn å varme bagetter, man trenger velfungerende verdikjeder for norsk økologiske råvarer, og man trenger å tenke nytt om hva barn og ungdom skal spise.

Under seminaret fikk deltakerne, deriblant stortingspolitiker Ola Elvestuen (V), selv lage og smake helsefremmende og velsmakende retter laget på lokale økoråvarer før de fikk servert teoretisk og faglig innhold om hvordan man kan gjøre denne maten til en standard for norsk mat- og måltidspolitikk.

Seminaret var lukket, men heldigvis kan du nå se foredragene her.

Mate 100 på fem minutter: Stemningen er god på kjøkkenet på Etterstad VGS. Foto: Birgitta Eva Hollander

Matvalgets Siri Solberg presenterer her hva Matvalget er og hvordan vi jobber:

Hanne Lorentzen, rektor ved Kalnes VGS, forteller om erfaringer fra kantinesatsningen:

Magne Skaalvik, prosjektleder for skolematsatsningen i Viken, forteller om prosjektet i fylket:

Line Tveten, prosjektleder ved Bymiljøetaten i Oslo kommune, om offentlig forbruk kan endre dagens matsystem:

Skolekantiner

En av gruppene Matvalget jobber mest med er skolekantiner. Vi ønsker å sette en ny standard for offentlige måltidstilbud, og maten vi serverer barn og unge er sentral.

Del denne artikkelen

Kontakt