Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Framtidas kokker med framtidas råvarer

  • Publisert
  • Oppdatert

Fra Agropub:

Framtidas kokker må være bevisste i valg av råvarer og menyer. Dette ville faglærer Dina Gaupseth ved Kristiansund videregående skole formidle på en måte som kunne gjøre inntrykk, og samtidig rekruttere nye elever til restaurant- og matfag. Prosjektet går ut på at videregående elever fra restaurant- og matfag reiser ut til ungdomsskoler og er «lærere» for elever i niende klasse. Elevene fra videregående har med seg alt som skal til av råvarer til festmåltidet som de skal lage sammen med niendeklassingene. Ungdomsskoleelevene har fått litt innføring i forkant av besøket. Det er laget en «bærekraftig quiz» som utgangspunkt for refleksjon og diskusjon i klassen.

Det er Dina Gaupseth som tok initiativet til prosjektet. Norsk senter for økologisk landbruk og veiledningstjenesten Matvalget ble med som samarbeidspartnere. Formålet med prosjektet er todelt; det ene er å rekruttere elever til restaurant- og matfag. – Vi vil at alle elever skal være klar over mulighetene med å ta en slik fagutdanning. Vi utdanner framtidas kokker og bevisste kokker. Kjennskap til mulighetene vil hjelpe elevene til å ta rett skolevalg.

Del denne artikkelen

Kontakt