Framtidas kokker med framtidas råvarer
- Publisert
- Oppdatert
Fra Agropub:
Framtidas kokker må være bevisste i valg av råvarer og menyer. Dette ville faglærer Dina Gaupseth ved Kristiansund videregående skole formidle på en måte som kunne gjøre inntrykk, og samtidig rekruttere nye elever til restaurant- og matfag. Prosjektet går ut på at videregående elever fra restaurant- og matfag reiser ut til ungdomsskoler og er «lærere» for elever i niende klasse. Elevene fra videregående har med seg alt som skal til av råvarer til festmåltidet som de skal lage sammen med niendeklassingene. Ungdomsskoleelevene har fått litt innføring i forkant av besøket. Det er laget en «bærekraftig quiz» som utgangspunkt for refleksjon og diskusjon i klassen.
Det er Dina Gaupseth som tok initiativet til prosjektet. Norsk senter for økologisk landbruk og veiledningstjenesten Matvalget ble med som samarbeidspartnere. Formålet med prosjektet er todelt; det ene er å rekruttere elever til restaurant- og matfag. – Vi vil at alle elever skal være klar over mulighetene med å ta en slik fagutdanning. Vi utdanner framtidas kokker og bevisste kokker. Kjennskap til mulighetene vil hjelpe elevene til å ta rett skolevalg.