Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Et bærekraftig matvalg

  • Publisert
  • Oppdatert

Veiledningstjenesten Matvalget er en del av DebioInfo og skal hjelpe storhusholdninger som vil lage økologisk og bærekraftig mat for andre. Matvalget arbeider ut fra konseptet «Et bærekraftig matvalg». Konseptet innebærer en helhetlig tilnærming til mat og måltider, bygd på begrepet bærekraftig utvikling. Matvalget blir bærekraftig ved å følge disse rådene:

  1. Lag mat fra bunnen av
  2. Bruk mer grønnsaker, belgvekster og korn
  3. Tenk sesong
  4. Gjør bevisste valg av kjøtt og sjømat
  5. Reduser matsvinnet
  6. Bruk mer økologisk

Matvalget har utgitt håndboka «Et bærekraftig matvalg». Denne håndboka er en videreføring av ei håndbok som første gang ble utarbeidet i ØQ-Økologiske Foregangsfylker i Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud, i samarbeid med NOFIMA og NORSØK.

Del denne artikkelen

Kontakt