Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

«Elevene er positive til sunnere mat i kantina på skolen, men savner den beryktede osteloffen»

  • Publisert
  • Oppdatert

Dette skriver Steinkjer-Avisa:

Mære landbruksskole er i år pilotskole for Trøndelags satsing på offentlig måltider. Det samme er kantina ved Fylkets hus.

Tirsdag ble prosjektet lansert – og da ble elevene på Mære landbruksskole servert bærekraftig og lokal mat. Det fikk de servert av to personer som kom fra Matvalget i Oslo. Matvalget er en veiledningstjeneste for offentlige og private virksomheter som vil lage bærekraftige måltider til andre.

– Det hjelper ikke å si at man satser på en bærekraftig utvikling – uten av man gjør noe. Vi i Matvalget er beæret av å få jobbe med Trøndelag. Det er dere som er best i klassen, så dette blir en bra start, sier Ann Kristin Wang, som i lag med en kollega og de ansatte på kjøkkenet ved Mære landbruksskole, serverte alle elevene ved skolen spennende smaker.

Rådgiveren i Matvalget sier barn og ungdom må få lære hva de skal spise.

– Mange av dem sier maten må være billig. Hvem har lært dem det? Hva med sko? De fleste foreldrene er opptatt av at barnas sko skal være av bra kvalitet, men når det gjelder mat, nei, da er det ikke så nøye. Det er enormt mye ubevissthet blant folk når det gjelder mat. Mat er noe man gjør enkelt og fort. Altfor mange spiser ferdigmat, sier Ann Kristin Wang i Matvalget.

Elev tester grønnkålchips. Foto: Trine Binde Bratberg

Del denne artikkelen

Kontakt