Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

– Bra for poden, bra for kloden!

  • Publisert
  • Oppdatert

10. mai feiret Matvalget og Oslo kommune resultatene som barnehager i Bydel St. Hanshaugen har oppnådd på bærekraftig mat. Nå skal flere barnehager og bydeler følge etter.

Over 200 barnehagebarn ble invitert til matfestival på Bygdøy Kongsgård.

Barna fikk være med på matvarenes reise fra jord til bord. De sådde frø, smakte på råvarer, hilste på kuer, sauer, kaniner og geiter. De bidro i matlagingen til et felles måltid med grønnsakssuppe, hjemmelaget brød med ramsløksmør og brødpudding laget av brødrester.

Flere av bydelene inspireres nå av det arbeidet som har blitt gjort i Bydel St. Hanshaugen.

– Det er viktig for barn å få et grunnleggende forhold til mat, og bli kjent med «fra jord til bord»-sammenhengen, sier Marte Krogh, teamleder i Matvalget. Krogh jobber med barnehageprosjektet.

Del denne artikkelen

Kontakt