– Bra for poden, bra for kloden!
- Publisert
- Oppdatert
10. mai feiret Matvalget og Oslo kommune resultatene som barnehager i Bydel St. Hanshaugen har oppnådd på bærekraftig mat. Nå skal flere barnehager og bydeler følge etter.
Over 200 barnehagebarn ble invitert til matfestival på Bygdøy Kongsgård.
Barna fikk være med på matvarenes reise fra jord til bord. De sådde frø, smakte på råvarer, hilste på kuer, sauer, kaniner og geiter. De bidro i matlagingen til et felles måltid med grønnsakssuppe, hjemmelaget brød med ramsløksmør og brødpudding laget av brødrester.
Flere av bydelene inspireres nå av det arbeidet som har blitt gjort i Bydel St. Hanshaugen.
– Det er viktig for barn å få et grunnleggende forhold til mat, og bli kjent med «fra jord til bord»-sammenhengen, sier Marte Krogh, teamleder i Matvalget. Krogh jobber med barnehageprosjektet.