Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Barnehagebarna i bydel St. Hanshaugen spiser stadig mer økologisk mat

  • Publisert
  • Oppdatert

Fra Vårt Oslo:

– Vi voksne og politikerne må gjøre gode matvalg på barnas vegne, slik at de får gode matvaner, mener koordinator for mat- og miljøveiledningen, Marte von Krogh.

Byrådets ambisjon er en innkjøpsandel på 50 prosent økologisk mat, men det er et godt stykke igjen dit. En bydel som tar målsettingen på alvor og har kommet langt, er bydel St. Hanshaugen. Der ligger den gjennomsnittlige økologiandelen på 35 prosent i barnehagene.

Nylig feiret 200 barn fra St. Hanshaugen bydel Oslos satsing på bærekraftig mat. Det gjorde de på Oslos egen økologiske gård – Bygdø Kongsgård.

– Det er fullt mulig å servere gode, sunne og bærekraftige måltider i Oslo kommune, men det krever samkjøring og kompetanse hos dem som skal lage maten, sier von Krogh.

– Vi øker nå satsingen på bærekraftig mat i Oslo kommune. Det handler om mindre kjøttforbruk, mer belgvekster, grønnsaker og korn, mer økologisk, mer sesongbasert og reduksjon av matsvinn. I bydel St. Hanshaugen har de gått foran og vist hvordan sunn mat i barnehagene også er bærekraftig mat. Bra for poden, bra for kloden, sier Hermstad.

Del denne artikkelen

Kontakt