Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Hordaland satser på Miljøfyrtårn og flørter med økologien

Seksjon for plan, klima og folkehelse i Hordaland fylkeskommune har som en del av miljøstyringssystemet Miljøfyrtårn jobbet med å nå kravet i skolene om at 15 % av maten som de kjøper inn skal være økologiske.

Kantiner i videregående skoler

Matvalget har bidratt med veiledning og kurs til de ansatte i kantinene på utvalgte skoler

Fagdag for kokkefag

På enkelte skoler er det også arrangert fagdager for restaurant og matfag vg1 og vg2 med fokus på økologisk og bærekraftig mat.

Inspirasjonstur til Finnagarden på Voss

I juni 2018 var flere kantineansatte, lærere og representanter fra fylkeskommunen på Finnegarden på Voss for å lære mer om økologisk matproduksjon og hvordan og hvorfor økologisk mat er en viktig del av Et bærekraftig måltid.

Etter fylkessammenslåingene vil Matvalget og det nye fylket diskutere veien videre.

Rapport: Økologi og bærekraftige måltider i Hordaland fylkeskommune

Del denne artikkelen

Kontakt