Hordaland satser på Miljøfyrtårn og flørter med økologien
Seksjon for plan, klima og folkehelse i Hordaland fylkeskommune har som en del av miljøstyringssystemet Miljøfyrtårn jobbet med å nå kravet i skolene om at 15 % av maten som de kjøper inn skal være økologiske.
Kantiner i videregående skoler
Matvalget har bidratt med veiledning og kurs til de ansatte i kantinene på utvalgte skoler
Fagdag for kokkefag
På enkelte skoler er det også arrangert fagdager for restaurant og matfag vg1 og vg2 med fokus på økologisk og bærekraftig mat.
Inspirasjonstur til Finnagarden på Voss
I juni 2018 var flere kantineansatte, lærere og representanter fra fylkeskommunen på Finnegarden på Voss for å lære mer om økologisk matproduksjon og hvordan og hvorfor økologisk mat er en viktig del av Et bærekraftig måltid.
Etter fylkessammenslåingene vil Matvalget og det nye fylket diskutere veien videre.