Mer grønn mat og mindre matsvinn i Horten
Matvalget samarbeider med Horten kommune om prosjektet «Mer grønn mat og mindre matsvinn», finansiert av Miljødirektoratet. Vi bidrar i prosjektet med veiledning i barnehagene og SFO-ene om hvordan de kan bruke mer av sesongens grønnsaker. Det er tre økologiske, lokale gårder i Horten kommune som leverer grønnsaker i vekstsesongen. Barnehagene og SFO-ene er invitert til å være med å så og høste på gårdene. Målsettingen i oppdraget er at alle barnehagene og SFO-ene skal bruke 15 % økologiske råvarer, redusere matsvinnet, bruke mer grønnsaker og kjøpe mer lokalt. Rammeavtalen for matinnkjøp i kommunen legger til rette for dette. Matvalget vil holde kurs gjennom vinteren og veilede virksomhetene når vekstsesongen går i gang til våren.
Skole
Vi ønsker å sette fokus på at mat og bærekraftige måltider er en viktig del av skolens sosiale og pedagogiske arbeid og ansvar – både i løpet av skoledagen og ikke minst i sammenheng med skolefritidsordningen.
Barnehage
Mat skal ikke bare mette, men er også en sosial og pedagogisk aktivitet. Når man lager maten sammen, kan det skape både nysgjerrighet, glede og mestring hos barna.