Inspirerende studietur til økohovedstaden København
I MATVALGET har vi arrangert en del turer til København siden vi startet i 2015. De har vært satt sammen for spesifikke målgrupper, så de steder vi har besøkt ligner mest mulig på det vi kommer fra. Viktig at det vi ser og opplever er noe vi kan referere til og ta med hjem til vårt eget kjøkken.
Vi har besøkt ulike institusjoner og kjøkkener, for å lære av deres erfaringer innen ØKO løftet, vertskap, kjøkkenfaglighet, matglede og måltidsopplevelser.
Vi overnatter alltid på Axel Hotell Guldsmeden, sentralt beliggende i København. Guldsmeden er blant annet er kjent for sin heløkologiske signaturfrokost!
2019 – Studietur for ansatte i sentralkjøkkener, pleiehjems- / mottakskjøkken og sykehuskjøkken.
Program:
- Besøke Pleiesenter Frydenholm i Holte, som er nominert til prisen «Økologiske køkkenroser» av Landbrug og fødevarer
- Lunsj og omvisning på Kastanjehaven kjøkken på Fredriksberg som sikter mot 80 % økologisk. De er ganske nye med hensyn til øko-omlegging. De har også dysfagi i stor produksjon (ca. 30 porsjoner daglig) som showroom.
- Middag på Amass: Superspennende restaurant med egen hage og ekstremt fokus på miljø og bærekraft. Sjefen Matt, er tidligere kjøkkensjef på NOMA (verdens beste restaurant) Les mer om filosofien deres på deres nettside eller se omtalen i Den grønne gren eller MAD.
- Københavns Madhus: «Erfaringer med økoløft og måltidets betyding»
- Pleiesenteret Sølund – Københavns største pleiehjem med kurs mot 90% økologi.