Fortsatt økologisk i Buskerud
Buskerud er et av fylkene fra det tidligere storfylket, Viken, Matvalget er aktiv i. Viken fylkeskommune hadde et politisk vedtak på at måltidene i de offentlige storkjøkkenene skulle være i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider for barn og unge og skulle ha en økologiandel på 30 %. Matvalget vant på det tidspunktet en anbudskonkurranse for veiledning av storkjøkkenene, i all hovedsak skolekantiner, i fylket.
Nå er storfylket splittet opp i tre. Buskerud er et av fylkene vi har samarbeidet med lengst, også før Viken eksisterte, og standarden, etter våre måleparameter, er følgelig høy. Vårt mandat i fylket nå er å følge opp kantinene ved 11 videregående skolene som drifter sine kantiner selv, både ved å fysisk delta i kjøkkenene og gjennom digitale hjelpemiddel.

– For Buskerud fylkeskommune er kompetansen og jobben Matvalget gjør ute på kantinene ved våre videregående skoler viktig for at de skal fortsette å servere sunn og god hverdags mat til en rimelig pris til våre elever. Dette er viktig for å få elevene til å bruke kantina som er med på å skape et godt skolemiljø. Ved å servere sunn og bærekraftig mat håper vi å være med på å endre elevenes matvaner både på kort og lang sikt til sunnere alternativer som vil påvirke helsen deres, kommenterer Magne Skaalvik, spesialkonsulent i Buskerud fylkeskommune.