Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Fortsatt økologisk i Buskerud

Buskerud er et av fylkene fra det tidligere storfylket, Viken, Matvalget er aktiv i. Viken fylkeskommune hadde et politisk vedtak på at måltidene i de offentlige storkjøkkenene skulle være i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider for barn og unge og skulle ha en økologiandel på 30 %. Matvalget vant på det tidspunktet en anbudskonkurranse for veiledning av storkjøkkenene, i all hovedsak skolekantiner, i fylket.

Nå er storfylket splittet opp i tre. Buskerud er et av fylkene vi har samarbeidet med lengst, også før Viken eksisterte, og standarden, etter våre måleparameter, er følgelig høy. Vårt mandat i fylket nå er å følge opp kantinene ved 11 videregående skolene som drifter sine kantiner selv, både ved å fysisk delta i kjøkkenene og gjennom digitale hjelpemiddel.

Magne Skaalvik, spesialkonsulent i Buskerud fylkeskommune

– For Buskerud fylkeskommune er kompetansen og jobben Matvalget gjør ute på kantinene ved våre videregående skoler viktig for at de skal fortsette å servere sunn og god hverdags mat til en rimelig pris til våre elever. Dette er viktig for å få elevene til å bruke kantina som er med på å skape et godt skolemiljø. Ved å servere sunn og bærekraftig mat håper vi å være med på å endre elevenes matvaner både på kort og lang sikt til sunnere alternativer som vil påvirke helsen deres, kommenterer Magne Skaalvik, spesialkonsulent i Buskerud fylkeskommune.

Del denne artikkelen

Kontakt