Lokalt og økologisk i Horten
- Publisert
- Oppdatert
Matvalget samarbeider med Horten kommune om prosjektet «Mer grønn mat og mindre matsvinn» hvor vi veileder barnehager og SFO-ene i å bruke sesongens grønnsaker.
Målsettingen i oppdraget er at alle barnehagene og SFO-ene skal bruke 15 % økologiske råvarer, redusere matsvinnet, bruke mer grønnsaker og kjøpe mer lokalt. Rammeavtalen for matinnkjøp i kommunen legger til rette for dette:
– Vi har fått eit unntak frå rammeavtalen for mat og oppvekst. Vi kan bestille hos dei lokale bøndene i Horten. Det har vore eit ønske frå barnehagane og SFO og få dette til, og det er heilt lovleg i forhold til rammeavtalen, seier Torchio til NRK, som nylig har skrevet om satsingen.
Tre økologiske, lokale gårder i Horten kommune leverer grønnsaker i vekstsesongen, og barnehagene og SFO-ene er invitert til å være med å så og høste på gårdene.
I NRK-saken kan vi også lese Vicktoria Vicinaite, postdoktor ved Universitetet i Sørøst-Norge, uttale seg om noe Matvalget lenge har erkjent: Det offentlige kan spille en vesentlig i å dreie innkjøp i bærekraftig retning.
Prosjektet fikk for øvrig nylig ros og heder under Zerokonferansen.