Hvorfor trenger vi en ny standard for offentlige måltidstilbud i Norge?
- Publisert
- Oppdatert
Dersom et offentlig måltidstilbud skal oppnå formål om sosial utjevning, god folkehelse, bedre læring, og bidra til norsk, bærekraftig landbruksproduksjon, så trenger vi en kvalitetsstandard. Matvalgets seks råd for Et bærekraftig måltid bør være kvalitetsstandarden for et slikt offentlige måltidstilbud. Det er Marte von Kroghs budskap under «Local food systems, local food policies and public procurement of food and catering: When is local (more) sustainable?»-konferansen.
Matvalget jobber med praktisk implementering av vedtatt matpolitikk i ulike kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter. Vi jobber helhetlig og bredt med endringsprosesser for økt måltidskvalitet og -kultur i offentlige organisasjoner. Marte von Krogh vil fortelle at det er et langt lerret som må blekes – eller piffes opp! – skal vi få til flere bærekraftige måltider i offentlig sektor på når «Local food systems, local food policies and public procurement of food and catering: When is local (more) sustainable?» arrangeres 26. og 27. september på OsloMet.
Matvalget deltar ikke bare på selve konferansen, men er også involvert i forskningsprosjektet som står bak konferansen, «Innovative sustainable public procurement of food and catering services», også kjent som «Kjøp bærekraftig».
«Kjøp bærekraftig» er et prosjekt hvor forskere ved Arbeidsforskningsinstituttet og anskaffelsesavdelingen i DFØ skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Matvalget deltar blant annet i workshops og konferanser som «Kjøp Bærekraftig»-prosjektet organiserer. Vi bistår også med testing og utvikling av verktøy fra prosjektet og stiller vår innsikt i offentlige storkjøkken til disposisjon.