Den største skolemåltidssatsningen siden Oslofrokosten
- Publisert
- Oppdatert
I Viken gjennomføres det for tiden en storstilt skolemåltidssatsning blant de videregående skolene i fylket som forener ernæring, bærekraftig mat og kompetanseutvikling innen kokkefag.
Skolemåltidssatsning i Viken involverer 58 videregående kantiner og fire folkehøgskoler hvor over 44 000 elever går.
Utover å kunne tilby mer bærekraftige måltider, er målet å bedre konsentrasjonen og læringen gjennom skoledagen slik at flere elever kommer seg gjennom skoleløpet.
– Utgangspunktet har vært at rundt 4 000 elever ved videregående skoler i fylket ikke spiser noe i løpet av en hel skoledag. Mange andre spiser lite eller næringsfattig mat, og kun én av ti spiser grønnsaker i løpet av skoledagen, sier spesialkonsulent i Viken, Magne Skaalvik.
– Gratis skolemat som også er sunn er et tiltak som skal sikre at alle, men spesielt disse elevene får i seg nok næring til å kunne konsentrere og få større læringsutbytte, fortsetter Skaalvik.