Barnehagene går foran i kommunens satsing på økologisk mat
- Publisert
- Oppdatert
Fra Barnehage.no:
De tolv kommunale barnehagene i Bydel St. Hanshaugen har tatt store grep på matfronten.
– Det begynte i utgangspunktet med et ønske om å gjøre noe med mattilbudet. Det var for ujevn kvalitet, ikke minst sett opp mot de private barnehagene. Det var et ønske om å utjevne de sosiale forskjellene. Deretter kom det politiske vedtaket om at de kommunale innkjøpene skulle være 50 prosent økologisk.
Det forteller Marte von Krogh, teamleder i veiledningstjenesten Matvalget. Sammen med Oslo kommune, og med støtte til kompetanseheving fra Bymiljøetaten, har de fått på plass nye innkjøpsavtaler som sikrer en stadig større andel økologisk mat på menyen. De tolv barnehagene i bydelen oppnådde i 2018 en økologiandel på 35 prosent i gjennomsnitt, innenfor gjeldende kostøre. Én av barnehagene har oppnådd hele 60 prosent økologisk i 2018.
– Økologi og bærekraft handler om å oppnå flere gode formål. Dette går også inn i barnehagens rammeplan på flere områder, sier hun.