Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Mindre matsvinn er et av de viktigste miljøtiltakene

  • Publisert
  • Oppdatert

Annonsørinnhold for Bymiljøetaten:

Desember er den måneden hvor vi kjøper mest mat. Vi handler mat for circa 20 prosent mer enn de andre månedene, ifølge Virke. Men det er også den måneden med høyest matsvinn. Jo mer mat vi kjøper, jo mer blir også kastet.

Å kaste mindre mat innebærer å vurdere hvordan man kan bruke overskuddsmat. Her er det både penger og tid å spare. Oslo kommune har i 2019 satt fokus på matsvinn, og konkrete tiltak for å redusere det. Bymiljøetaten koordinerer dette arbeidet i samarbeid med Matvett, Matvalget og Framtiden i våre hender. Det satses spesielt på barnehager, skoler, AKS, sykehjem og kantiner. Rutiner for matinnkjøp gjennomgås, og det er økt fokus på å bruke rester.

Del denne artikkelen

Kontakt