Tredelt føljetong om Matvalget i Anbud365
- Publisert
- Oppdatert
Flere i leverandørleddet kvier seg for å ha mange økologiske varelinjer fordi de er bekymret for at varene ikke blir omsatt og at det blir svinn. Det kan igjen føre til at varene står som bestillingsvarer og så handles de ikke inn fordi det er uklarhet om leveringsdyktighet, og man har en ond sirkel.
– Vi jobber for å sikre og tydeliggjøre en mer forutsigbar etterspørsel, sier leder i Matvalget, Marte von Krogh i en samtale med Anbud365. Dette fokuset er en av hovedutfordringene for Matvalget, som jobber for at storhusholdninger generelt og offentlig innkjøpsmakt spesielt fremmer bærekraftige – økologiske – matsystemer.
Du kan lese hele artikkelserien her:
Del 1: Vil sikre mer forutsigbar etterspørsel etter økologisk mat
Del 2: Innkjøpere må ha en aktiv mat- og måltidspolitikk
Del 3: Økologisk mat ikke nevnt med et ord i grønn handlingsplan