Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Speltfoccacia

Ingredienser
Til ca. 10 barn

800 g siktet speltmel
300 g sammalt grov hvete (eventuelt havregryn)
½ ss salt
¼ pakke fersk gjær (1/2 pk gjær hvis du skal lage den raskt)
8 dl kaldt vann
½ dl olivenolje

Fremgangsmåte
Løs opp gjæren i 1 dl vann. Vei opp melet og saltet og ha det i en bolle. Hell i gjær og vannblandingen og ha i resten av vannet. Rør rundt med en sleiv og elt deigen en liten stund med en sleiv eller med eltemaskin. Deigen skal være klissete. Dekk bollen og sett i kjøleskapet over natten (eller la den stå dekket til på benken i 1 time).

Neste dag/neste time: Har deigen stått i kjøleskapet kan du la deigen stå fremme i en time for å bli romtemperert, men du må ikke. Ha videre bakepapir i en langpanne og hell deigen rett ned i pannen. Ha på oliven olje og trykk og klem den utover. Den skal være ca. 2 cm tykk. Etterhev i 15 minutter, lag så små groper med fingrene. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutt.

Del denne artikkelen

Kontakt